De trillingsmeter monitort continu de trillingen

Monitoring

De trillingsmeter AuroVibe slaat grote hoeveelheden waarde volle infomatie op. De AuroVibe heeft onboard een opslag capaciteit van 4-32Gb. Afhankelijk van de gekozen opties.

De AuroVibe is een nieuwe State of the Art Trillingsmeter welke volledig automatisch trillingsmetingen kan verrichten volgens de SBR-Richtlijn A of SBR-richtlijn B of andere internationale normen. Voor het registeren van de trillingen wordt gebruik gemaakt moderne tri-axiale planar-shear piezoelektrische versnellingsopnemers met temperatuur monitoring.  Deze sensor is volledig opgesloten in een volledig afgesloten roestvrijstalen behuizing en bestand tegen vallen, stoten en gooien tot 200 g. De hoogwaardige ceramiek van deze sensor garandeert een zuivere stabiele meting gedurende vele jaren met een volledig vlakke frequentie karakteristiek in het meetgebied zonder elektronische correcties en vervelende fase verdraaiingen.

Door gebruik te maken van een versnellingsopnemer in plaats van een snelheidsopnemer (Geophone) kunnen er veel nauwkeurigere trillingsmetingen worden verricht en bent u ook verzekerd van een hoge nauwkeurigheid. Ook wordt hiermee onjuiste interpretatie en analyse voorkomen bij de beoordeling van invloed van trillingen op fundaties. Differentiatie van het snelheidssignaal naar versnelling kan door een verkeerde instelling van sytemen die snelheid meten kunnen tot grote fouten leiden. Dit is tevens het geval bij niet harmonische trillingen.

Het systeem is volledig Plug and Play. U kunt via uw internet browser instellingen wijzigen zoals bijvoorbeeld de lengte van de trace, pre- en post lengte van de trace, hart slag van het systeem, comminicatie interval, alarmwaarden etc. Door gebruik van zeer nauwkeurige tijdsyncronisatie van alle meetsystemen in combinatie met de ingebouwde digitale compas kan de richting van trillingsbronnenn woden bepaald etc. Het ligt in het verschiet dat op het internet portaal signaal herkenning kan plaatsvinden